NL FR
© Kristof Vadino
© Bas Bogaerts
© Kristof Ramon

Een prijsvan en voor persfotografen

De vernieuwde Nikon Press Photo Awards 2018 geven persfotografen een nog groter podium.

Vanaf deze editie zal er één Nikon Press Photo Award en één Nikon Sport Photo Award worden uitgereikt. Bovendien bepalen uitsluitend fotografen en mensen uit de perswereld de beide prijzen.

Voor de editie 2018 pasten we de jurering van deze award met meer dan 30 jaar traditie aan. Hiervoor werken we in 2 stappen. De preselectie van de top 15 per categorie zal gebeuren door de deelnemende persfotografen en de fotoredacteurs van de professionele persredacties en pers- agentschappen.

Daarna zal een 7 koppige jury gekozen uit de persredacties en journalisten de finale winnaars kiezen. Daarnaast laten we ook de keuze aan het grote publiek om de beste persfoto te selecteren. De foto met het meeste aantal stemmen wint de publieksprijs. Want met de Nikon Press Photo Awards zetten we professionele persfotografen op een ereplaats.

Hoe deelnemen?Van 3 januari tot en met 18 februari 2018

Wat wij van u vragen is dat u uw activiteit als professionele persfotograaf kan aantonen. Dit kan via een officiële perskaart of via commerciële (journalistieke) publicaties.

Wij nodigen u graag uit om met maximum 10 van uw beste foto’s deel te nemen. Deze foto’s moeten onder één of meerdere van volgende categorieën vallen: Sport of Nieuws.

Elk van deze foto’s kan tot uiterlijk 18 februari 2018 om middernacht naar deze website geüpload worden.

Alvast bedankt om rekening te houden met het formaat en de grootte van de ingezonden bestanden!